Uien ontwateren

In deze casus behandelen we het vraagstuk van een bedrijf uit de voedsel- & voedingsmiddelenindustrie met als thema ‘uien ontwateren’. Dit is de vraag die wij gesteld kregen: Heeft jullie schroefpers een hoger rendement dan een zeefbocht? Die nieuwsgierigheid markeert het begin van een interessante klantreis. 

Rode uien op een bult

http://Icoon%20bedrijfsprofiel

Bedrijfsprofiel

Deze industriële onderneming telt ruim 200 man personeel & zet zich dagelijks in om voedselverspilling tegen te gaan. Concreet zorgt dit bedrijf ervoor dat zij gewassen aangeleverd krijgt die door/voor de detailhandel zijn afgekeurd. Deze producten worden binnen interne processen alsnog verwerkt tot hoogwaardige voedselingrediënten. Uien ontwateren is een goed voorbeeld van zo’n mechanisch proces dat hier plaatsvindt.

http://Icoon%20probleemsituatie

Probleemsituatie

Tijdens het verwerken van de afgekeurde uien kreeg men veelvuldig te maken met verstoppingen. Daarnaast werden er flinke rendementsverliezen geleden. Reden genoeg om het gebruik van de zeefbocht bij het winnen van hoogwaardige sappen te bekritiseren. Duizenden liters aan kwalitatief product voeren dagelijks mee met de vezels, de afvalstroom van dit bedrijf.

Vergelijkbaar probleem? Kom in contact!
http://Icoon%20duurzame%20wereld

Duurzaamheidsdoelen

Tegenwicht bieden aan voedselverspilling is een duurzaam streven. Dit bedrijf heeft zich tot doel gesteld om zoveel mogelijk waardevolle stoffen uit afgedankte producten van de voedselindustrie te halen. Een volgende stap naar een duurzamere wereld is het reduceren van de afvalstroom, zodat ook het aantal transportbewegingen kan worden beperkt. In dat licht was het voor dit bedrijf noodzakelijk om een oplossing te vinden tegen het weglekken van liters en liters aan bruikbare stof.

Ontdek onze duurzame oplossingen
http://Icoon%20samenwerken

Ondersteuningstraject

Het is zeer terecht dat deze ondernemer zichzelf is gaan afvragen of er niet een betere mechanische oplossing zou zijn voor het ontwateren van uien. Eén die meer rendement oplevert en de afvalstroom reduceert. Vanaf dat punt kwam dan ook onze schroefpers naar voren & zijn we met dit bedrijf in contact gekomen. Onze persoonlijke & betrokken aanpak zag er zo uit:

  1. Kennismaken & oriënteren: We hebben eerst geruime tijd intensief contact gehad over hoe we deze situatie konden verbeteren.
  2. Adviseren: Door diep in te gaan op het productieproces hebben we de exacte pijnpunten weten te achterhalen en aandachtig geanalyseerd. Vervolgens kwamen we terug met passend advies.
  3. Testen: Onze contactpersoon staat dagelijks bij dit bedrijf op de werkvloer en was aanvankelijk nog niet overtuigd van onze machine. Onder het motto ‘eerst zien, dan geloven’ hebben we onderling afgestemd om met een proefdraai de winst ten opzichte van de oude situatie hard te maken.
  4. Overtuigen: Direct vanaf het eerste moment was men onder de indruk. Er kwamen ook steeds meer medewerkers kijken. Het bedrijfslab nam een aantal monsters van de vloeibare fractie om te onderzoeken. Nadat de laborant een duim naar ons opstak, werd ons de hand geschud: de machine mocht blijven staan!
Leer meer over ons & onze werkwijze
http://Icoon%20resultaat

Resultaat

De schroefpers is meteen in het proces geïmplementeerd en is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de fabriek. Het bedrijf draait nu zelfs extra productiecapaciteit en voert daarentegen veel minder afval af dan voorheen.

Stuur een mail & ontdek ook snel resultaat
http://Icoon%20pratende%20klant

Reactie van de klant

“Ik houd ervan om met bedrijven als jullie samen te werken: no nonsense en super kwaliteit! Over een aantal jaren gaan we de gehele productielijn uitbreiden en dan hebben we jullie absoluut weer nodig.”

Ook meer waardevolle sappen benutten?

Laat ons meekijken met uw proces